joi, 26 iunie 2008

Cum sa iti alegi jaluzelele

Daca tot ai pus termopan, ar fi bine sa te gandesti sa acoperi geamul cu ceva, daca nu vrei sa iti stie vecinii fiecare miscare. Dupa parerea mea, perdelele se potrivesc cu acest tip de ferestre ca nuca in perete, asa ca, eu as pune jaluzele! Din cauza ca sunt sute de modele de jaluzele s-ar putea sa fie cam greu sa alegi! In primul rand, trebuie sa te hotarasti daca vrei jaluzele verticale sau orizontale!
Alegerea nu e simpla, dar o idee buna e sa tineti seama de dimensiunea ( pe latime ) a geamului. Adevarul e ca pentru un geam de bucatarie de exemplu, nu prea arata nicicum modelul vertical, pare fortat ( astea sunt gusturile mele, dar fiecare face cum ii place ).
In caz ca optati pentru cele verticale, care sunt intr-adevar mai de efect, mai ales la ferestrele mari de la camere, s-ar putea sa aveti dureri de cap cu mentinerea lor curate! Materialul din care sunt facute, in combinatie cu o culoare deschisa, reprezinta combinatia "letala"!
Avantajul jaluzelelor orizontale e dat de faptul ca de cele mai multe ori, materialul din care sunt confectionate e metalic, asa ca le puteti curata foarte usor!

Niciun comentariu: